Tuula Wilen

Tuula Wilén on turkulainen suunnittelija ja tekstiiliopettaja. Hän on valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta vaatetusalan muotoilijaksi ja Helsingin yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi käsityöopettajakoulutuksesta. Hänellä on vankka tausta käsityöopettajana ja tekstiilien parissa ja vuonna 2010 hän perusti myös tekstiilisuunnitteluun keskittyvän yrityksen Wiula Design.

Tuula on myös ollut mukana jo perustamisesta lähtien Studio Hilla suunnittelijakollektiivissa, jonka asiakkaita ovat monet suomalaiset ja ulkomaiset yritykset.

”Suunnittelussa minua inspiroi erityisesti kuosin ja tuotteen yhteinen muotokieli. Se, miten kuosi muuttaa tuotteen ilmettä tai kuosi herää henkiin juuri oikeanlaisessa tuotteessa on kiehtovaa ja innostavaa. Pidän nimenomaan teollisesta suunnittelusta, jossa arjen käytännöllisiin ja aikaa kestäviin tuotteisiin kuosi tuo oman tarinansa ja mausteensa. Olen saaristosta lähtöisin ja inspiraatio uusiin kuoseihin syntyy usein meren tai luonnon läheisyydessä, mutta myös matkoilta ja arkielämästä löytyy paljon aiheita, jotka ovat löytäneet tiensä kuoseihini.”

www.wiuladesign.fi

Verkkopalvelun alusta onstage © 2023 online.fi